Klik op de foto voor een grotere foto


Wie kent haar niet?Rachel Hazes dé vrouw van André Hazes, die tot haar 21e in Rotterdam heeft gewoond. Na "Zij gelooft in mij" is ook zij een bekende nederlander geworden, maar de bril van haar moeder nog bekender denk ik.
Rachel, de slagersdochter, is getrouwd met André, heeft hem twee kinderen geschonken; Roxeanne en André jr. en heeft zelfs een duet met André gezongen; "Ach, je bent er maar heel even" (van het album "Voor Mijn Vrienden" CD-3). Fragment

Rachel is (nog steeds) een groot fan van André. Als kind (tiener) was ze al fan en kende ze André al, want haar vader was toen al een vriend van hem. Ze woonde in die tijd al menig concert van haar favoriete zanger bij. Ook toen heeft zij een keer met André een duet gezongen, ze was een jaar of 14 toen ze samen "Een beetje verliefd" zongen. Klik op de foto voor een grotere foto André was toen getrouwd met Ellen en zij paste daar regelmatig op zijn kinderen. Toen zij later Dré weer eens tegenkwam en André gescheiden bleek is er iets tussen hun gegroeid. Ze was zo verliefd op Dré dat ze haar vriendin Deborah dwong om van Rotterdam naar Vinkenveen te rijden alleen maar om een glimp van zijn auto op te vangen.
Er zijn wel eens mensen die aan haar vragen "Wat vind je zo leuk aan André?"; "Knap speelt bij mij helemaal geen rol, dat gaat vervelen. Veel belangrijker vind ik dat een man charisma heeft. En humor. Toen het net wat was tussen ons, wilden fotografen een foto. Dré zei: "Kom maar naar de Plashoeve, dan mag je mijn nieuwe vriendin fotograferen". Zit hij daar met een opblaaspop uit 'n seksshop. De fotografen konden er niet om lachen, ik wel".

Klik op de foto voor een grotere foto Rachel werkte toen nog in de horeca, maar een huwelijk met André Hazes betekende als vanzelfsprekend dat daar een einde aan kwam. Ze zegt dat emancipatie in huize Hazes niet voorkomt. "Wij zijn van de ouderwetse rolverdeling. Hij verdient de centjes en ik doe 't huishouden, zorg voor m'n man en onze Dré-tje junior en Roxeanne. En ik geloof dat ik daar erg goed in ben, tegen de verwachting van de buitenwereld in hebben wij geen dienstmeisjes en werksters in dienst. Ik vind het heerlijk om zelf schoon te maken, soms denk ik dat ik smetvrees heb, zo proper is het thuis. En natuurlijk leg ik elke dag André's kleren klaar en echt, het komt maar zelden voor dat ik zijn jasje niet goed heb gecontroleerd omdat er een knoop afligt. Doorgaans heb ik alles tot in de puntjes geregeld"

Momenteel helpt Rachel op het kantoor bij "Melvin Produkties B.V.", maar is wel weer op tijd thuis als de kinderen uit school komen. Wat ik vernomen heb is dat zij alles regelt wat betreft zijn grote concerten. Omdat in het verleden mensen misbruik hebben gemaakt van André's eerlijkheid. Inmiddels krijgen mensen daar geen kans meer voor, want Rachel Hazes regelt tegenwoordig de geldzaken.

Klik op de foto voor een grotere foto


Rachel over:

Publiciteit

"Eerst schrijven ze je naar de top, daarna weten ze niet hoe snel ze je moeten neerhalen. Maar ons hebben ze er niet mee; André verkoopt alleen maar beter."

Blij met...

"Dat ik zo slank ben gebleven na mijn bevalling. Ik kan alles eten en kom niet aan. Ik ben een druk typetje, kan ook 's-morgens niet te lang op bed liggen. Terwijl André het liefst uitslaapt."

Klik op de foto voor een grotere foto

Zij gelooft in mij, de film

"In het begin vonden we dat het veel te veel privé was, maar volgens de makers moest dat. Ze hebben ons in totaal tien maanden gevolgd. Zul je net zien: sta ik vlees te bakken, brandt dat voor de camera aan, balen."

Roken

"Drie pakjes per dag. Dré ook. Ik heb de muren zalm laten maken, wit ging niet meer. Om het half jaar moest het overgeverfd worden. Alles gedaan om ervan af te komen: Laseren, magneet in m'n oor laten schieten, maar weet je, ik zou een heel ongezellige vrouw worden."

Zondag

"Ik maak zaterdag en zondag altijd het huis schoon en om vijf uur zeg ik:"Nu is het mijn 10.000 kilometer beurt". Douchen, epileren, haar fohnen en nagels lakken."

Klik op de foto voor een grotere foto


Make-up

"Ik heb altijd make-up op. Zonder voel ik me onaangekleed. Net alsof ik m'n jas vergeten ben. Ook al verslaap ik me, dan gaat er nog mascara op."

Kleur

"Zwart is m'n lievelingskleur, dat kun je heel makkelijk combineren. Echte kleuren zijn me te opvallend, die moeders op het schoolplein staan al zo naar me te kijken.

Vriendinnen


"Deborah en Annelies zijn twee hele goede vriendinnen van me. Samen met deze twee ben ik na onze verbouwing lekker in Rotterdam gaan shoppen."

Klik op de foto voor een grotere foto

Terug naar boven