Nieuws 2002   Nieuws 2003   Nieuws 2004   Nieuws 2005   Nieuws 2006   Nieuws 2007   Nieuws 2008   Nieuws 2009   Nieuws 2010   Nieuws 2011

Hebben wij nieuws gemist? Stuur ons dan alsjeblieft een

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws over André?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

*** BERICHT ***
(12-2001) Op oudjaarsavond wordt er door de TROS (op Ned.2) zo rond de klok van 21.00 uur een special uitgezondenvan onze Dré.
Dit zal een samenvatting zijn van zijn verjaardag (29/)30 juni, nieuw intervieuw dec. 2001 en zijn concert in de Heineken Music Hall van 12 december jl.
Veel kijkplezier dus!
******


*** BERICHT ***
(12-2001) Heb jij ook zo genoten van een of meerdere concerten van André dit jaar?
Ik in ieder geval wel. Mocht je nu een concert gemist hebben of het gewoon leukvinden om het nog eens te zien. Ga dan naar de site van de Heineken Music Hall, want hier kun je het concert van 12 december 2001 nog eens beleven.
Want ze hebben dit concert 12 december 2001 live uitgezonden via internet en de opnames hiervan kun je nu bekijken via hun site.
******


*** BERICHT ***
(12-2001) De nieuwe single van André: "Niet mee bemoeien" ligt nu in de winkel
Klik op de foto voor een grotere fotoIn speciale verpakking, waarbij de hoes ook meteen een poster is.
Misschien een leuk kerstcadeau?
******


*** BERICHT ***
(12-2001) Geen Dré op 8 december !!!
Er zijn kaarten verkocht voor een zogenaamd optreden van Andre Hazes
op zaterdag 8 december 2001 in Zalencentrum Delftstede te Delft.
Let op: Andre treedt hier niet op. In dit geval is er misbruik gemaakt van zijn naam.
Wij raden u aan om contact op te nemen met het verkooppunt om uw geld terug te eisen.
******


*** BERICHT ***
(12-2001) "NU" de nieuwe CD van onze kleine-grote vriend is inmiddels platina!
Dit betekend dat er (meer dan) 80.000 exemplaren verkocht zijn.
Ron Brandsteder reikte deze platina CD uit tijdens zijn programma "Laat ze maar lachen"
(13/11 was de opname, 1/12 is deze uitgezonden)
******


*** BERICHT ***
(10-2001) 24/10 kreeg ik het volgende (leuke) bericht;
Beste Arnold,
Iedere week selecteert de redactie van Zon de "homepage van de week".
Deze week is de eer aan jouw website. We hebben je site gekozen om het thema,
het goede design, de duidelijke navigatie en natuurlijk de erg goede foto's.
Jammer dat er geen geluidsfragmenten op staan, maar we hebben genoten van je site!

Groeten en ga zo door!

Bert Verheij
Zon Nederland
Projectmanager
******


*** BERICHT ***
(10-2001) Afgelopen woensdag (17/10) was Dré te gast bij Barend & Van Dorp.
Hier vertelde hij dat er een poliep (?) verwijderd moet worden van zijn stembanden. Wanneer dit gebeurt is nog niet bekend,
want hij wacht tot na de concerten van december.
******


*** BERICHT ***
(10-2001) Klik op UNOX-knakworst voor meer informatie over de knakworst-reclamewaarin André een rol speelde.
******


*** BERICHT ***
(10-2001) Klik op de foto voor een grotere fotoHet is niet te geloven.......
Dat het nieuwe album "NU" van André goud en goed is, dat wisten we al. Reclame-filmpje
Maar dat hij op 4 nieuw binnen is gekomen in de Album top 100,
weet niet iedereen. En vandaag (3-10) heb ik uit betrouwbare bron (EMI) dat ie inmiddels op 2 staat!
Kom op André, naar nummer 1 en platina! NU!
******


*** BERICHT ***
(09-2001) Op 26 september aanstaande beleeft SBS6 de primeur van een live ingesproken commercial van André Hazes.
Vanuit zijn stamkroeg De Plashoeve in Vinkeveen zal de populaire volkszanger zijn nieuwe album Nu rechtstreeks op televisie presenteren middels een 30 seconden durende commercial.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse reclame dat een artiest op dergelijke wijze zijn plaat promoot. De persoonlijke boodschap van André Hazes wordt door SBS6 uitgezonden in het reclameblok van 18.40 uur.

Het door Jacques Verburgt en John van de Ven geproduceerde Nu bevat veertien nieuwe liedjes van André Hazes, waaronder de eerste single Poei Poei.
EMI Music levert ruim 40.000 exemplaren van het album uit aan de handel, waarmee de plaat op de eerste dag van verschijnen reeds een gouden status heeft.
Het eerste exemplaar van Nu wordt op 26 september aan André Hazes uitgereikt door Radio 538 DJ Edwin Evers. Aansluitend zal de zanger een aantal stukken van het album live ten gehore brengen in De Plashoeve. Daarbij zal hij worden begeleid door een gelegenheidsband bestaande uit Jacques Verburgt, John van de Ven, Hans Aalbers en op drums Edwin Evers.
Diezelfde avond ontvangt André Hazes uit handen van Frits Barend ook het eerste exemplaar van Al Mijn Woorden, een boek met zijn mooiste songteksten en levensverhalen.

Op 8 oktober verzorgt André Hazes een derde uitverkocht concert in Ahoy' Rotterdam.
De zanger sluit zijn jubileumjaar af met twee concerten in zijn geboortestad Amsterdam. Op 10 en 12 december treedt André Hazes op in de Heineken Music Hall.
******


*** BERICHT ***
(09-2001) Hazes NU de nieuwe CD van André Hazes ligt vanaf nu in de winkel!
Ook zijn boek "Al mijn woorden" ligt op de planken en is o.a. verkrijgbaar bij de Free Record Shop. ******


*** BERICHT ***
(09-2001) Dinsdag 18 september 12.05 uur TROS TV-2 is de herhaling van "Voor alle fans: André Hazes" en donderdag 20 september20.28 uur is er wederom bij de TROS André Hazes; Registratie van het uitverkochte Ahoy' concert dat Dré (volgens de gids) in 1998 gaf.
Hilda uit Spijkenisse bedankt voor je reactie....
******


*** BERICHT ***
Klik op de foto voor een grotere foto(09-2001) Máxima bij André Hazes
(bron:Telegraaf 10/9)
ROTTERDAM - Ze moest duidelijk even wennen, maar voor ze het wist stond ze zelf ook op de banken mee te swingen. Máxima Zorreguieta bezocht afgelopen zaterdag onverwacht het concert van André Hazes in Ahoy. Zonder prins Willem-Alexander, die andere verplichtingen had, maar met een paar goede vrienden en vriendinnen bleef de geboren Argentijnse vrijwel onopgemerkt voor het publiek in de Rotterdamse poptempel. En kon ze ongestoord dit onderdeel van haar 'inburgering' ondergaan.

Hoofddirecteur E. Brouwers bevestigt de aanwezigheid van de aanstaande van de Prins van Oranje. "Ze wilde ook graag met dit facet van het brede Nederlandse culturele leven kennismaken." En dat leek haar wel te bevallen. Toen het publiek meteen bij het begin van het concert op de stoelen ging staan, bleef ze eerst nog even zitten. Onwennig over het Nederlandse gebruik om van een zitplaats een staanplaats te maken. Daarna stond ze toch op en begon enthousiast mee te klappen, te zingen en te swingen. Hazes zelf was kort voor het begin van het optreden op de hoogte gesteld van het hoge bezoek. De volkszanger maakte een kleine toespeling door bij het opentrekken van zijn eerste biertje te proosten op het Koninklijk Huis.

Vereerd
Na afloop toonde hij zich vereerd. "Ik dacht dat ik alle hoogtepunten al gehad had dit jaar. Maar dit overtrof weer alles. Ik ben zo trots dat ik voor haar heb mogen optreden. Ik vind het een ongekende eer," aldus Hazes. Vandaag zal Máxima minder onopgemerkt blijven. Dan bezoekt ze samen met prins Willem-Alexander Amsterdam. Het paar wordt om half twee in het Amsterdamse Stadhuis ontvangen. Van daar gaat men onder andere naar de Hollandsche Schouwburg. Ook volgt een rondrit door de stad met een historische tram. Woensdag en donderdag volgen Drenthe en Groningen. Dat iedereen op de stoelen ging staan was even wennen voor Máxima, maar al snel deed ze mee. Omringd door een paar goede vrienden en vriendinnen had de verloofde van prins Willem-Alexander het prima naar haar zin.

Klik op de foto voor een grotere foto
zie leuke advertentie.. (heeft betrekking op Maxima-André)

******


*** BERICHT ***
Klik op de foto voor een grotere foto(08-2001) Dinsdag 4 september om 19.55 uur is André te zien bij de TROS op Nederland 2
in 'Voor alle fans: André Hazes'. Kijken dus! Of de video programeren!
Zie jij in de gids dat André op TV komt? Mail me dan even, dan kan ik iedereen op de hoogte houden.
******
*** BERICHT ***
Klik op de foto voor een grotere foto(08-2001) 'Mister PSV' Eddy Dubbelboer (41) is bij een auto-ongeluk om het leven gekomen.
O.a. André Hazes zong een afscheidslied.
******


*** BERICHT ***
Klik op de foto voor een grotere foto(08-2001) André komt in het programma Villa Felderhof! Dit programma is vanaf 20 oktober weer te zien.
********* BERICHT ***
Klik op de foto voor een grotere foto(07-2001) Onze grote kleine vriend André Hazes is op zijn verjaardagsfeest door BurgemeesterJob Cohen benoemd tot ereburger van Amsterdam. Volgens de Burgemeester kreeg André deze onderscheidingvoor zijn grote verdiensten als zanger én omdat hij de stad een warm hart toedraagt. "André is belangrijkvoor Amsterdam en Amsterdam voor André. Het alleen jammer dat hij er niet meer woont, maar misschien komtdat nog wel". André was heel geëmotioneerd toen hij het speldje kreeg.******


*** BERICHT ***
Klik op de foto voor een grotere foto(07-2001) Zoals iedereen al weet is Herman Brood overleden. Herman was een goede vriend van Andréen daarom stond er ook een rouwadvertentie in de krant voor Herman.
Herman en André hebben samen "De Fles" en "What'd I say" gezongen. En Brood heeft André met de piano "Ik ben een gokker" muziekaal ondersteunt.******


*** BERICHT ***
Klik op de foto voor een grotere foto(07-2001) André Hazes bereikt mijlpaal in Album Top-100; Hazes heeft die status deze week bereikt. Zijn album "Al 15 jaar gewoon André" (1994) staat deze week twee honderd (200) weken in de Album Top-100. Slechts eenmaal wist een popgroep de grens van de 200 weken te passeren: de Dire Straits met "Brothers in Arms" (269 weken).Bovenstaande groep bezet de eerste plaats van de ranglijst, gevolgd door André.******


*** BERICHT ***
(06-2001) De Panorama heeft zijn best gedaan! Er staat namelijk in nummer 27 (27 juni - 4 juli 2001) een 23 pagina grote André Hazes Special in. Vol met felicitaties van BN's, levensverhaal, Hazes quiz en nog veel meer.
Binnenkort wordt hier ook een selectie uitgehaald voor mijn Arnold André Hazes Homepage.
Deze special werd mede mogelijk gemaakt door mijn materiaal die ik in de loop van de jaren heb verzameld, zie onderaan pagina 62 van dezeHazes Special.
******


*** BERICHT ***
(06-2001) Trakteer Hazes op een biertje!
Trakteer André Hazes op een biertje (kosten eenmalig Fl 2,50-) en maak keuze uit
een van de 10 unieke Hazes-ringing-tones! Bel op 29 en 30 juni: 0909-1234592 (de ringing-toneszijn alleen geschikt voor Nokia-toestellen). Om te zien hoeveel biertjes er al besteld zijn,kijk op RTL 4 Text pagina 456

Stuur een SMS met je felicitatie!
Wil je André persoonlijk feliciteren met zijn verjaardag?
SMS dan je boodschap vrijdag of zaterdag door en deze zal LIVE in Paradiso worden geprojecteerd!
Hoe gaat dit in zijn werk?
· Maak een SMS-je (begin de boodschap met een '3'
voorbeeld: 3Hazes gefeliciteerd!!!
of: 3Neem er nog eentje van me!

· Bel via KPN : stuur je de SMS naar nr: 5454
· Bel via Libertel : stuur je de SMS naar nr: 4454

Alle boodschappen kun je nalezen op RTL 4 Text pagina 456.
(in samenwerking met NOB, FAB-channel, XS4All en Radio538)
(Bron Maillist van www.ahazes.cjb.net)
******


*** BERICHT ***
(06-2001) Paul de Leeuw heeft een nieuwe CD; "Zingen terwijl u wacht". Op deze CD zingt André een duet met Paul getiteld: "Onder de bomen van het plein". Zij hebben in het verleden "Droomland" samen gezongen. Laatst genoemde hit staat op meerdereCD's van André.******


*** BERICHT ***
(06-2001) Op 30 juni a.s. wordt volkszanger nummer 1, André Hazes, 50 jaar en dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden!
Samen met zijn dierbare vrienden en relaties is gekozen om het feest te geven op 29 juni in Paradiso, de poptempel in Amsterdam.
Entertainment op de avond is afkomstig van een legio aan artiesten zoals Sugar Lee Hooper, Het Rosenberg Trio, Karin Bloemen en Jody Bernal.
Daarbij zullen een selectie voetballers en gasten André toezingen. Om 12 uur een fantastisch vuurwerk (in Paradiso!) met aansluitend een nachtprogramma met o.a. Cuby + Blizzards en een aantal zeer speciale gasten...
Een avond die André nooit meer zal vergeten!En jij ook niet...Want ondanks dat dit een besloten feest is, geven wij jou de kans om mee te genieten met dit spektakel!
In samenwerking met Fabchannel, Xs4all en de NOB zal de gehele avond LIVE worden uitgezonden op André\'s totaal vernieuwde website!
Je bent uitgenodigd! Wees erbij!
29 juni vanaf 20.00 uur op dé André Hazes Website!
(en maak kans op een speciale gesigneerde Hazes-50-boxset!)
******


*** BERICHT ***
(06-2001) André wordt zoals iedereen wel weet 30 juni 2001 vijftig jaar. Nu had hij maar één grote wens; een optreden met CubY & The Blizzards-voorman Harry Muskee. En die wens gaat in vervulling. Hazes geeft de avond voorzijn verjaardag een feestje in Paradiso en Muskee zal met zijn band een optreden verzorgen. De bedoeling is dat ze samen twee nummers van André's blues-CD "Dit Is Wat Ik Wil" te zingen. Verder is Jan Akkerman uitgenodigd om meete spelen.
******


*** BERICHT ***
(05-2001) Binnenkort komt er een Hazesspecial in de Panorama! Dit i.v.m. zijn vijftigste verjaardag 30 juni a.s.
******


*** BERICHT ***
(05-2001) De omzet van Unox knakworst steeg met 35% sinds het Hazesspotje in voorjaar 1999 op TV kwam.Het spotje kreeg dan ook een Bronzen Effie, een prijs voor effectieve reclame-uitingen.
******


*** BERICHT ***
(05-2001) André Hazes, "Zij Gelooft In Mij" trok ruim 150.000 bioscoopbezoekers, de voorstellingen op het documentairefestival niet meegerekend.
Van de video en DVD werden bijna 100.000 exemplaren verkocht.
De uitzending op TV van "Zij Gelooft In Mij" op Koninginnedag trok 665.000 kijkers, de herhalingenkele dagen later nog eens 115.000.
******


*** BERICHT ***
(05-2001) Begin 2000 overscheed het totale Hazes-oeuvre de magische grens van 2.000.000 verkochte exemplaren.
Van de dubbel CD "Al 15 jaarGewoon André" gingen er bijna 400.000 exemplaren over de toonbank.
Met bijna 200 weken is het een van de langst genoteerde albums in de Mega Top 100.
"Want ik hou van jou" is met 100.000 verkochte exemplaren inmiddels ook platina.
******


*** BERICHT ***
(01-2001) Als het aan platenmaatschappij EMI ligt, wordt 2001 het jaar vanAndré Hazes. Op 30 juni wordt de populaire Amsterdamse volkszanger 50 jaar. Dat wordtgevierd met een reeks concerten in Ahoy', een groot verjaardagsfeest en (her)uitgave vanHazes' muziek. Dat heeft een woordvoerder van EMI gezegd.

Hazes, goed voor ruim 2 miljoen verkochte lp's en cd's, heeft in zijn carrière totdusver hoogte- en dieptepunten beleefd. De laatste twee jaar maakte de zanger eenglorieuze comeback met een nieuw cult-imago (artistieke hoed en zwart jasje) en dedocumentaire André Hazes, Zij Gelooft in Mij.

De 21 albums die Hazes in het verleden bij de platenmaatschappij heeft opgenomen,worden gemoderniseerd en opnieuw uitgebracht. Op 29 januari verschenen de eerste tweecd's 'n Vriend en Gewoon André.

Tot november brengt EMI vervolgens elke maand twee oude cd's in een nieuw jasje uit.Alleen de belettering wordt iets aangepast, maar de originele hoesfoto's blijvengehandhaafd. In de tekstboekjes blikt de zanger met anekdotes terug op de periode waarinhet album gemaakt is.

In het najaar komt er ook een schijfje met nieuwe liedjes uit en een DVD-set metlive-beelden, tv-opnames en muziek. Rond november/december worden de 21 heruitgebrachtecd's en een bonus-cd verzameld in een box.
Ook komt eind september 2001 "Al mijn woorden" het boek met demooiste songteksten en levensverhalen van André Hazes.

Dit najaar geeft André Hazes vijf concerten, drie keer in Ahoy en in december nog twee keer in de Heineken Music Hall te Amsterdam.
******