André Hazes en John Verkerk
klik op de omlijnde foto's en de links voor de filmpjes

Ik leerde André kennen in de speeltuin Hendrik de keizer in Amsterdam in de Pijp. Hij was toen 8 jaar. Ik zei: Hé, ik ken jou! Ik heb je gezien op TV. Jij zong toch dat liedje bij Rijk en John? Ja, zegt ie! Klopt! Hoe vond je dat? Ja, wel leuk, zei ik toen. En zo was er een vriendschap begonnen hij 8, ik 15, maar hij leek me wel ouder. Hij vertelde over zijn ouders, dat ging niet zo lekker; nou die van mij zijn al gescheiden, zei ik hem; klote ouders… Hij en ik zijn later ook gescheiden!! Het klikte meteen tussen ons...

Elke dag speelde wij in die speeltuin en lol dat we hadden. En school? Ach, wat was dat? We gingen nooit!! Ik had al een vriendinnetje, nou dat vond ie ook wel wat. Hij wou er ook één, oh… dat regel ik wel voor je zij ik. Mijn meissie had wel een vriendin, die was mooi voor hem, dat was zo geregeld.

Als we moe waren gingen we naar mijn huis, ik woonde bij mijn tante in huis, dus niet ver van de speeltuin. Meiden mee en lol trappen, néé…!! wat je nu denkt, dat was in die tijd niet hoor!! Dat was allemaal nog netjes, we speelden gewoon een spelletje, dronken limonade. Me tante die eigelijk mijn moeder speelde, was aan het werk. We spraken veel over onze ouders, maar ja… het was nu eenmaal zo; gewoon een kutzooi. André heeft het één en ander met meisjes van mij geleerd… Echt lache!!! Dit vertelde hij later tijdens de uitreiking van “Zonder Zorgen”, toen kreeg ik van hem iets heel speciaals; kijk maar naar het filmpje… (klik op de foto van André & John) Zo ging dat tussen ons, ook al zagen wij elkaar niet elke dag meer, ja we worden ook ouder hè. En zo scheiden onze wegen ook weer; hij wordt ouder en ik ook…

Een paar jaar later ik had een taxi bedrijf in Amsterdam en reed zelf op de taxi. Op een gegeven moment hoorde ik op de radio het nummer Eenzame Kerst van een zekere André Hazes!! Ik dacht, verrek die stem ken ik toch, dit is “mijn” André? Ik schenk er verder geen aandacht aan… Op een dag moet ik voorrijden met mijn taxi bij een café in de Jan Evertsestraat, hoek Witte de Witstraat; Café de Krommert. Ik loop naar binnen en roep “TAXI” Ik moest ff wachten, neem maar een cola, zei die vent. Ik kijk wat rond en zie een man plaatjes draaien kijk ik nog eens goed… Verrek! Dat is Hazes, mijn speeltuin maatje, nou dat was een tijd geleden!! Ik loop erheen en ja hoor, het was gelijk weer dolle pret, want het was hem. Weer zeg ik; Hé, klojo ken je me nog? Ja tuurlijk gek, zeg ie. Ik heb je gehoord op de radio, zei ik. En ja hoor, hij gaat het ook zo nog zingen. Ik dacht, best ik wacht ff, maar nu wil die kerel net weg!! Zeg ik; Nu wacht je maar ff op mij, Hazes gaat zingen en dat was oké, ook voor die vent. Na een uur loopt die vent naar me toe en zegt; Hé, wil je nog naar huis brengen? Hahahaha, ja natuurlijk!! En we gingen…. Ik zei tegen André; Hé maatje, ik spreek je wel weer een keer…

Zo gaat er wéér een tijd overheen… Ik heb een 2e taxi gekocht en rij op Schiphol, mooie grote ritten; veel verdienen!! En ook stressen, maar dat heb je overal. Ik kom terug van het Okura hotel en rij de snelweg op; toetert een vent achter me met een witte Honda, rijdt voorbij en zwaait. Ik kijk en denk wat moet ie gozer… Ik rij hem weer voorbij; is het André!! Ik gebaar hem naar de kant te gaan, stonden we op de vluchtstrook hahahah!! Ja zegt ie, ik wist dat je op de taxi reed en kijk elke taxi na, zegt die gek. Wij weer ff bijlullen; wat hij deed voor werk en zo. Ik vroeg hem of ie nog veel zong, ja zegt ie, dat is mijn vak aan het worden. Het begint te lopen… Oh ja, ik moet nu ff naar Haarlem naar de lik. Ik schrik en vraag; Oh, wat heb je gedaan dan? Nee niks joh, ik moet daar zingen… Oh dat is mooi man je word bekend zo. Ik woon in Heerhugowaard; vraagt Dré of dat leuk is, ik zei: ja beter dan Amsterdam! Ik zoek ook nog wat, vertelde hij me. Ik zit nu op een boot in Vinkeveen en ben gescheiden, maar heb nu een lekker ding, Ellen! De mijne heet ook zo; alleen enkel El, hahaha. Ik kom wel eens bij je kijken in Heerhugowaard, zei hij, En we wisselde onze adressen uit.

Er gaat weer een tijdje overheen, kom ik die gek tegen in de kroeg in Heerhugowaard. Hé John ik woon hier nu ook zei André. Ik met hem mee naar zijn huis in Heerhugowaard. Hij woonde in een wel leuk bungalowtje.

Ik had een goed lopend radiostation en vroeg of André mijn gast wilde zijn. Dat was geen probleem. Hij was in die tijd al aardig bekend geworden, dus was het mooie reclame voor mijn radio. Ik werkte toendertijd ook met Koos Alberts toen beginnend zanger. Koos woonde in Langedijk en ik ging wel eens met hem mee. Was wel leuk, maar met André naar een optreden dat was gaaf man. André ging met Joop van den Ende in het circus, maar dat was niks al gauw was Dré daar klaar mee. Hahahaha

Mijn vrouw ging er vandoor met mijn vriend. André wist dat want ik vertelde dat aan hem in de kleedkamer. Later hoor ik het nummer “’n Vriend” ja hè gluiperd hahaha .

Ik ging met Koos naar Hattum voor een tv-opname en wie was daar? Ja Hazes!! We hebben dolle pret gehad en spraken weer wat af . Hij was inmiddels verhuisd naar Baarn. We kwamen elkaar steeds weer tegen ik was zo’n beetje de manager van Koos Alberts en regelde het geluid enz. “Goh, ze kennen jou ook al overal waar ik kom man”, zegt André.”Ja” zei ik “komt ook door Koos maar ik vind jou wel ff lekkerder zingen” zei ik en zo kwam ik weer steeds meer in contact met Dré. Ik ging meer naar zijn optredens en regelde ook wel is wat . Toen kreeg Koos dat ongeluk, dat was heel erg. Maar ik ging al meer met Dré mee en zo was onze vriendschap weer herboren . Ik regelde alles voor hem met mini-concerten vrije parkeerplaats, goed gevulde koelkast, kleedkamer schoon, zaal in orde, alles tot het eten aan toe voor het orkest.André vond het wel mooi en al gauw kreeg ik een werklijst via Melvin Produkties met de gegevens waar ie heen moest. Het was prachtig, ik met André, was zo trots als een koning ik mocht alles doen van hem en regelde ook alles tot in de puntjes en dat zag ie wel . Vooral die mini-concerten was hij er al vroeg, ff repeteren en gein trappen, zo was ie. Ook met uitreikingen van gouden cd,s was ik er bij mocht niks missen ook geen tv . Het liep op de klippen met Ellen helaas maar ja daar bemoei ik me niet mee ik ken zoiets al.

Maar er kwam een zekere Rachel die hij al lang kende van voeger. Hij zei me: maar we schelen wel erg veel in leeftijd. Ik zei tegen André: kan jou het schelen mijn meissie is ook 27 jaar jonger en lekker toch. Ellen weg Rachel welkom. Hahahah Er kwamen veel feestjes en partijen, verjaardagen cd,s uitreikingen ja zelfs ik werd geroepen tijdens zo’n uitreiking. Hij riep me plotseling, wilde zeker een biertje dacht ik, maar het was iets heel anders. Ik moest van André op het toneel komen, met al die pers en tv. Begon André me daar een verhaal van vroeger te vertellen! Ik schaamde me de kolere!! Ja mijn vrouw was er ook bij, André had het er over dat ik hem had leren sexen en zo hahaha. Maar wat ik kreeg was zo mooi. Ik kreeg van André ook een cd!! Deze was zelfgemaakt door hem. Die cd kreeg ik voor trouwe dienst van hem! Ik was zóóóóó trots echt wel!! Ik kwam op tv moest interviews geven, kolere wat was ik nerveus zeg!! De filmpjes kun je hierboven bekijken via de foto's van Zonder Zorgen.

André was in die tijd heel erg druk met optredens en zo. Wel heel leuk, ik was overal bij betrokken. Ik was nog trotser dan hijzelf, geloof ik. Ik kreeg uitnodigingen van EMI en tv-uitzendingen. Ik zat overal voorin met me snufferd. Hahaha. Ja ik liep wel voor op hoor!!

In Ahoy met concerten zat ik altijd met de repetities naast hem. Maakte altijd een koppie thee met honing, vond ie lekker. En ja, z’n biertje ook hoor, maar kalm aan hè.

En toen moest er een film komen. Wij het er over hebben, in de kleedkamers. Hij wou het niet. Ik zei kom op man, kan jou het schelen. Leuk toch, je bent de eerste met een film over een zanger, zoals je met alles de eerste bent hahaha. Ze vroegen mij of ik hem wou pushen en ik zou er ook in voorkomen nou dat wou ik wel hè!!. Dus dat ging door hahhaah. Ik werd inderdaad een tijdje gevolgd voor de documentaire, maar dit werd niet in de film gezet..., maar wel een leuke ervaring...

Toen Spanje nou daar weten we alles van inmiddels…. Ik begrijp het nog steeds niet. Dré was zo bij de hand en laat zich zo beetnemen door die twee broers. Het was bekend dat ze niet jofel waren, maar André gaf ze een kans, ja zo is ie wel . Liep af zoals we dachten, jammer toch weer, maar hij leerde er wel van eigen schuld. Hij baalde wel. Ik droom nog weleens van, al die ellende daar met een handvol mensen in de arena, bah bah . Was een dure les zeg. Maar je kent André niet, ik wel hij vocht weer door en werkte zich na al die publiciteit er weer boven op . Ahoy weer uitverkocht lekker weer ouderwets. Toen de premiere. In Tusinski dat was gaaf! Ik stond ook weer naast hem toen hij uit z’n auto stapte, en ja hoor dat zie ik nog veel op tv .

Tijdens de premiere in Tusinksi in Amsterdam zat ik bijna naast André. Mensen applaudisseerde en ik zag me ook opeens met me grote kop op het scherm! Ik schrok me de kolere zeg, zo groot op het scherm! Je ziet dat ik zit te klooien met een trui over z’n hoofd heen tijdens de repetities in Spanje. Na dit spektakel veel tv optredens en ja ikke ook erbij.

Het ging niet lekker met Dré en zijn Rachel, je las het overal maar, ik had zo mijn eigen bronnen hahaha . Ik belde Rachel en die zei :John, het komt wel weer goed!! Oke, zei ik. (Man Bijt Hond-filmpje over de scheiding Rachel & André) Maar ik miste wel het optreden in het Olympisch Stadion en de Amsterdam ArenA. Ik was er ziek van die Wim had wel z’n zin!!! Ik sprak Dré wel per telefoon. Maar hij zat ook niet lekker in zijn vel met al die stress en dat gezeik. Maar er liep wel een ander op mijn plekkie. Ik was er naar van, ik ging nu als gast naar Ahoy, lekker he… Rest zag ik op tv, weer in me eentje zielig hè? Ja vind ik ook, hahahaha, ik was inmiddels gescheiden ( Dré bijna)

En toen werd ik 23 september 2004, ‘s morgens om 10 uur gebeld door de NCRV, of ik het gehoord had. Ze wisten het niet zeker of ik iets meer wist ik vroeg wat er was en toen werd ik ff gek zeg!!! Gooide de telefoon erop en ging bellen, naar iedereen en ja het was waar ik wist wie ik moest bellen. Ik haalde mijn informatie intern he. NCRV belde mij weer en vroeg of het waar was. Huilend zei ik ja…

En of ze mochten langs komen met een filmploeg. Ja, kom maar zei ik, en ik hing op. Om 12 uur was de NCRV er en ik praatte er met ze over. Kon je ‘s avonds zien in “Man Bijt Hond”. Wat was ik kapot zeg… Er ging van alles door me heen, was het nu mijn ex geweest zou ik het niet zo erg vinden maar Dré nee hè….. Vele vrienden van CHATITOUT stuurden me berichten via de chat

Ik hoor hem nog zeggen als ik dood ben, zal ik dan ook op het nieuws komen John? Ja zeg ik, er is een hele dag aan je verspeeld zeg ik lachend. Maar het is wel uitgekomen, verdomme waarom hij?? Ik was er kapot van en vele anderen ook . Ik kreeg een uitnodiging van Rachel voor ja,ja de ArenA, maar niet de ArenA die ik en velen anderen wilde….. Ik kreeg wel een plaats op het veld als genodigden, en daar zat ik tegenover mijn vriend. Zijn kist,ik dacht nog lag ik er maar, en was jij er maar voor je kinderen, daar was hij zo gek op! Dat weet ik.. Maar ja, ik zat daar maar te dromen... Wat waren we allemaal verdrietig en wat een mensen zeg 50.000 in de ArenA voor André. Dat had ie nooit verwacht wat was ie geliefd . Ja en natuurlijk zullen velen met mij hem missen. Maar ik mis toch wel die vriendschap met hem. Het vallen en opstaan, steeds maar weer vechten. Tja hij kreeg het niet cadeau en dan al dat gelul over hem heen. Ja Dré je wordt nooit overreden door een geldwagen wel door een strontwagen….

Dré ik mis je, en zal altijd aan onze tijd denken wat heb jij me laten leven zeg!! En dan heb ik het niet eens over het leven met jou in privé en de uitjes die we gedaan hebben o/a verjaardagen en niet te vergeten je 50 ste verjaardag in Amsterdam in Paradiso! Sjees dat was pas een feest zeg, met al die bekende Nederlanders. Wat was ik toch trots op je! Jij de gewone jongen uit de pijp altijd gebleven en dan zag je dat weer allemaal gebeuren in Paradiso.lachen. Tabee, gabber en ik mag het zeggen, ik was het van je tot de dood ons scheidde, maar erna ook hoor hahahah. Jammer voor die lozers, hé, maar daar stonden wij altijd boven, jij betrok me overal bij en daar ben ik trots op! Wij weten alles van elkaar, maar ook ik heb mijn trots dat was/is onze kracht altijd optijd te zwijgen, insiders weten dat wel…

Ooit zal ik je daar boven tegenkomen en neem ik je bvo-tje mee en dan niemand die zich daarmee bemoeid. zal dat wel mogen daar?? hahahaha. En nu is ie dood onze André waarom hij en niet ???? laat maar.. hou je kop John. He kanjer, spreek je daar wel weer en gaan we verder. Mazzels. ik kan ook wel een boek schrijven hahahahaha. Ik weet natuurlijk veel meer maar er zijn grenzen hè, ik weet wel hoe het hoort!!

En je kunt nu eenmaal niet alles zeggen vind ik. Mogen de roddelbladen doen, ik pas ff.
Je gabber voor altijd Dré. Hou van je, maar anders he, weet je en jou vergeten we nooit!!! Net zo als die andere miljoenen mensen.

Mazzels mensen,
John.V

Terug naar boven